Aktuelt om konserter og arrangementer

Takk til tre fine musikanter

Takk til tre fine musikanter

26. juni 2024

På bildet: Fra venstre: Athena, Øyvind og Ingvill. Foto: Hilde Veum-Wahlberg

Sommerferien har startet for korpset, og det betyr at vi må si "takk for nå" til noen av våre medlemmer. Hvert år er det slik at noen må slutte i korpset, fordi aldersgrensen er nådd. Man kan være med i korpset til det året man er ferdig på videregående, etter dette er det ungdoms- og voksenkorps man kan fortsette å spille i.

Vi spurte de tre som går av for aldersgrensen i år, om de kunne svare på noen spørsmål. Svarene vi har fått inn er gjengitt i sin helhet under her.

Vi ønsker Øyvind Opedal Paulsrud, Ingvill Aspehjell Eikeland og Athena Eli Galanou masse lykke til videre! Tusen takk for fantastisk bidrag i korpset gjennom mange år! Vi kommer til å savne dere!

Hva har vært det fineste med å være med i ESM?

Øyvind: Det er mye som har vært fint med å være medlem i ESM, men noe av det kjekkeste har vært det sosiale fellesskapet på tvers av alder og kjønn, musikk- og spilleglede, og vissheten om at hver onsdag blir godt brukt.

Ingvill: Det fineste med å være med i ESM er det sosiale. Alle er venner og vi finner på mye gøy alle sammen. Korps turer er alltid veldig gøy og gjør at alle blir enda bedre venner, men det beste er kanskje det å møtes hver uke. Det er alltid en trygghet, noe konstant og hyggelig.

Athena: Man blir kjent med mange forskjellige typer mennesker når man går i korps, og man har alltid noen å gå til hvis man vil henge sammen. Kontinuiteten av å alltid ha korpset på onsdager er noe jeg satte ekstra stor pris på under koronapandemien fordi det var en av de få tingene som fortsatt føltes normale. Korps er i tillegg en veldig særegen hobby, så korpset blir sammensveiset på en litt annen måte enn andre fritidsaktiviteter, som en slags stor familie. Vi deler alle utrolig spesifikke og morsomme minner fra korpsturer som vi tuller om lenge etter at turen er over. Å gå i korps er virkelig noe helt unikt.

Kommer du til å fortsette å spille et instrument, og hvis ja – hvor da?

Øyvind: Jeg kommer ikke til å slutte med musikk med det første. Det neste året skal jeg spille i musikktroppen i Garden, og etter det vil jeg nok finne et korps, storband eller brass band der jeg blir boende. Musikk blir nok værende som en kjekk hobby som kan krydre hverdagen.

Ingvill: Jeg kommer nok ikke til å spille med det første tror jeg, men kanskje en gang senere i livet, vi får se!

Athena: Selvsagt! Jeg dro nylig til London og kjøpte meg mitt eget valthorn, og til høsten skal jeg på musikkfolkehøyskolen Toneheim der jeg i tillegg til å drive med sang skal spille valthorn i orkesteret deres. Forhåpentligvis finner jeg meg også et janitsjarkorps eller et brassband både der og andre steder når jeg begynner å studere. Det er alltid noen som driver med sånt, og da er det jo ikke så vanskelig å finne seg til rette langt hjemmefra.

Hva vil du si til nye musikanter som begynner å spille i ESM?

Øyvind: Fokuser på musikken, instrumentet og det sosiale. Det kan være vanskelig å finne motivasjon og glede til både å øve jevnlig, jobbe godt på øvelsene, og glede seg over musikken. Husk på at dette gjelder oss alle, og at det er lov å ikke elske alt man gjør alltid. Husk likevel på at øvingen gjør korpshverdagen kjekkere og det mer givende å spille. Ta også godt vare på det sosiale miljøet. Om alle er gode på å spille, men ingen klarer å prate sammen blir poenget med korps borte. Bruk det at alle er sammen på tvers av alder og kjønn. Korps er av de få aktivitetene hvor dette er vanlig. Nyt dette. Ta vare på hverandre, og sørg for at dere skaper musikkglede i fellesskap

Ingvill: Hold ut! Det er ofte vanskelig å fortsette når andre slutter, men korps er gøy så det er verdt å fortsette.

Athena: Ikke gi opp! Virkelig ta dere tiden til å dyrke interessen i å bli god i et instrument - jeg lover at det er en plass til dere her, og i tillegg til å bli dritgode på instrumentene deres vil dere få opplevelser og venner som varer livet ut - og medaljer!!!

Søk
Driftes av Styreportalen AS