Bli medlem i Ekeberg Skoles Musikkorps

Alle som går i 3. klasse og oppover kan begynne hos oss. De fleste begynner i korpset i 3. klasse, men det er også mulig å starte senere. 

Du begynner i aspirantkorpset, så går du videre til juniorkorpset og til slutt blir du med i hovedkorpset. 

Hvorfor er det tre korps?
Ved å dele opp korpset i tre nivåer får alle en god mestringsfølelse når de får spille med musikanter som er på samme musikalske nivå. Alle musikantene tilbringer tid sammen på tvers av alder, både på turer, seminarer og andre arrangementer. Korpset tilbyr musikkglede, felleskap og masse hyggelige aktiviteter. I korpset finnes ingen reservebenk. Alle stemmene er viktige. Korpset forventer at musikanten møter på øvelser, seminarer og konserter.

Undervisning:
Alle som begynner i korpset får spilletid med egen instruktør. Spillelærerne våre er faglig sterke, engasjerte og inspirerende. Undervisningen foregår for det meste i AKS-tiden på skolen. Dette gjør det enkelt for elevene selv å gå til spilletimene, og de er i trygge og kjente omgivelser. Nye medlemmer vil etter kort tid begynne med "samspill" i aspirant- og juniorkorps. Disse timene er på onsdager i AKS-tiden.

Være med = være tilstede
Hvis du vil være med å spille på konsertene, så må du også være med på øvelsene - så vil det låte best mulig. Hvis du har vært på øvelsen, men ikke kommer på konserten, høres også korpset helt annerledes ut. Korpset er altså et lag hvor alle må være på banen.

Miljø:
Det er mange hyggelige, morsomme og flinke barn som til sammen danner Ekeberg Skoles Musikkorps. En gang i uken treffes de og spiller samspill med "sitt" korps. Musikkglede, samspill og sosiale aktiviteter gir vennskap mellom store og små. 

Opplevelser:
Hvert år er det mange fine arrangementer og gode opplevelser å være med på. Korpset har tradisjon for å være med på festivaler, konserter, musikkstevner, turer og utflukter. Dessuten spiller vi i skolens aula for alle skolens elever i et samarbeid med Ekeberg skole. 

Ledelse: 
Korpset har en faglig sterk ledelse med musikalsk- og administrativ erfaring. I tillegg finnes mange ildsjeler og erfarne foreldre som er med å skape rammen rundt korpset, les mer om styret og korpstjenesten.

Betingelser for medlemskap:
Hvor mye koster det å være med? Er man forsikret? Les om betingelsene her.

Mer nysgjerrig på hva som skjer i korpset vårt?

Korpset avholder hvert år to dager med instrumentprøving i juni. Mange elever møter opp og prøvespiller ulike instrumenter, og vi ser mange av dem igjen når de blir med oss på en musikalsk reise fra skolestart! Kunne dere ikke komme da vi hadde instrumentprøving? Kontakt nestleder i styret, så finner vi en løsning.

Som alle foreldre, har også vi foreldrene i korpset vært opptatt av å finne fritidsaktiviteter for barna våre som gir dem mulighet til å lære, vokse, mestre, få venner og ha det gøy. En ting er at det er god musikkopplæring med profesjonelle instruktører og dirigenter, gratis lån av instrumenter, samspill, konserter og fine musikkopplevelser. 

I vårt korps har vi en gjeng spilleglade barn og unge fra 8 til 19 år og en like stor gjeng engasjerte foreldre. 
Minst like viktig er alt det andre rundt musikken – miljøet, vennskapet, seminarer og turer. Og for oss voksne er det moro og sosialt også, det er lett å bli engasjert. For en ting er sikkert – det finnes ikke en eneste korpsforelder som ikke har hatt en stolt klump i halsen etter barnets første konsert! 

Ta kontakt med oss på post@esm.no for informasjon eller bruk innmeldingsskjema på denne siden.

Bli medlem i korpset

Fyll inn skjema og send inn, så vil korpset kontakte deg.

Rekrutteringsbrosjyre

Du kan laste ned årets rekrutteringsbrosjyre som PDF ved å trykke på knappen under.
Søk
Driftes av Styreportalen AS